Hartfalenweek UMC Groningen

Altijd al iets willen weten over Hartfalen? Kom dan naar de Hartfalendag van het Universitair Medisch Centrum Groningen op 24 april!

Hartproblemen

Veel mensen hebben wel iemand in de omgeving met een hartprobleem. Zo zijn er in Nederland ongeveer 250.000 mensen die aan hartfalen lijden. Het is een veelvoorkomende ziekte, waar niet iedereen even bekend mee is. De één heeft hartfalen door bijvoorbeeld een hartaanval, de ander heeft een hartstilstand gehad en weer een ander heeft een hartspierziekte. Maar wat is hartfalen eigenlijk en hoe zit het nou precies?

Hartfalen

In het kader van de Nationale Hartfalenweek (22-28 april) van het Deltaplan Hartfalen, organiseert de cardiologieafdeling van het UMCG op 24 april deze dag. We bieden deze dag gratis aan om het onderwerp ‘hartfalen’ duidelijker te belichten. Hartfalen is een ziekte waarin het hart niet in staat meer is om bloed goed door het lichaam heen te pompen. Tijdens de Hartfalendag gaan we in op wat hartfalen voor een patiënt kan betekenen, wat we er wel- en niet aan kunnen doen en waar we binnen de cardiologie onderzoek naar doen.

De gehele middag is gratis te bezoeken voor jong en oud!

Hieronder vindt u het rooster voor de Hartfalendag in het UMCG. Op de Fonteinpatio staan een aantal stands en schermen waar verschillende onderdelen van het ziektebeeld worden belicht. Bij de alle stands staat een arts of verpleegkundige van de cardiologie. Zij staan klaar om de specifieke onderwerpen van het hartfalen voor u te belichten en met u te bespreken. Daarnaast wordt er een publieksacademie georganiseerd. Hier kunt u lezingen volgen van een cardioloog (dr. Damman) en een patiënt met hartfalen. Daarnaast vertellen we over medisch wetenschappelijk onderzoek.

Hopelijk zien we u op 24 april!

External links