Arts-onderzoeker (ritmestoornissen)

Als arts-onderzoeker wil je ertoe doen. Je wilt echt het verschil maken in het leven van mensen met een ritmestoornis. Nu en in de toekomst. Daarom kies je bewust voor de functie als arts-onderzoeker bij de afdeling Cardiologie van het UMCG, een dynamische afdeling waar onderzoek en de praktijk in elkaar vervlochten zijn. Met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek veranderen we richtlijnen voor de behandeling van ritmestoornissen en verbeteren we de patiëntenzorg.

Research line: Atrial Fibrillation
Project: AF RISK, RACE 9, RACE‐8‐HF, RASTA AF
Apply until: 31 December 2021

Bij de klinische studies die je doet werkt je samen met de andere onderzoekers binnen de ritmegroep en de ritmecardiologen, en met onderzoekers uit andere centra in Nederland en daarbuiten. Internationale congressen behoren tot de mogelijkheden, alhoewel dat alles nu natuurlijk even niet gebeurt. Het doen van de studies combineer je met de zorg voor patiënten die deelnemen aan deze studies. Hierdoor is elke dag anders en afwisselend en voorzien van vele patiëntencontacten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op de afdeling Cardiologie van het UMCG. Binnen deze afdeling werken cardiologen, onderzoeks-artsen, researchverpleegkundigen, projectmanagers en administratieve medewerkers samen aan de succesvolle uitvoering van deze klinische onderzoeken.

Functiebeschrijving
Wij zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die interesse heeft in het verrichten van klinisch wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe therapieën voor patiënten met ritmestoornissen. De duur van de aanstelling is 1 jaar. Indien de samenwerking wederzijds bevalt kan de aanstelling verlengd worden en behoort een promotieonderzoek tot de mogelijkheden.

Je bent werkzaam bij de afdeling Cardiologie en heeft binnen zijn/haar takenpakket:
• het identificeren en includeren van patiënten in lopende klinische onderzoeken met ritmestoornissen
• het uitvoeren van onderzoekshandelingen met de patiënten
• het documenteren en rapporteren hiervan

Je werkt hiervoor intensief samen met de ritme-cardiologen, andere onderzoeks-artsen, verpleegafdelingen, poliklinieken en functieafdelingen van het UMCG Thoraxcentrum. Binnen het ritme-onderzoeksteam functioneer je samen met collega arts-onderzoekers en de ritmecardiologen welke betrokken zijn bij het onderzoek.

Functie eisen
• Je hebt de studie geneeskunde afgerond en heeft interesse in de cardiologie.
• Je bezit een teamspirit maar kan tevens zelfstandig werken.
• Je heeft belangstelling voor klinisch wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg.
• Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden, ook in het Engels.
• Je bent resultaatgericht en je zoekt de samenwerking met anderen om je doelen te bereiken
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden en je hebt een klantgerichte houding
• Je bent in staat om je eigen werk binnen een grote organisatie te organiseren.
• Je bent precies, werkt accuraat en je beschikt over doorzettingsvermogen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij
Een inspirerende en multidisciplinaire werkomgeving waar tezamen met andere arts-onderzoekers veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. De functie biedt de gelegenheid om je te bekwamen in het werken op het snijvlak van wetenschap en patiëntenzorg, binnen een groot en dynamisch academisch ziekenhuis. We werken nauw samen met diverse andere afdelingen binnen het UMCG. Daarnaast hebben we samenwerkingsverbanden met verschillende vooraanstaande centra in binnen- en buitenland.

Succesvolle vervulling van deze functie kan op termijn leiden tot een promotietraject en/of toelating tot de opleiding tot cardioloog.

De duur van de arbeidsovereenkomst is in de eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verdere ontwikkelmogelijkheden. Je salaris bedraagt maximaal €4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
Michiel Rienstra, cardioloog (m.rienstra@umcg.nl)
Isabelle van Gelder, cardioloog (i.c.van.gelder@umcg.nl)

Solliciteren
U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier op de pagina van het UMCG t/m 15 februari 2021.
Graag in uw CV de namen en contactinformatie van minimaal twee referenties vermelden en een korte biosketch toevoegen.

Get in touch
Niet zeker of deze positie bij je past? Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen en dan zal iemand in een vergelijkbare functie zo snel mogelijk contact met je opnemen om eventuele vragen te beantwoorden.

Solliciteer nu